Coronamaatregelen en aangepaste openingsuren van onze diensten

 1. Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle openbare gebouwen of overal waar je geen 1.5m afstand kunt houden.

 2. Er zijn momenteel geen interne en externe evenementen, waarop publiek (al dan niet in besloten kring) aanwezig is, toegelaten op het grondgebied van de gemeente Wachtebeke. 

 

Woonzorgcentrum De Mey

 • In WZC De Mey is bezoek toegelaten, maar er gelden strenge regels :
 • De bewoner mag nog van 1 nauw contact bezoek krijgen. Deze persoon draagt ten allen tijde een mondneusmasker en past de hygiënemaatregelen strikt toe. 
 • De bewoner mag hiernaast ook nog bezoek krijgen van 1 sociaal contact. Deze persoon draagt ook ten allen tijde een mondneusmasker, respecteert de afstandsregels en past de hygiënemaatregelen strikt toe.
 • WZC De Mey stimuleert nog steeds om via Skype een kort videogesprek te houden.
  Hoe gaat dit te werk:
  1) Je stuurt een mailtje naar volgend e-mailadres: wzcdemeywachtebeke@gmail.com        met de vermelding van volgende gegevens:
      - je volledige gebruikersnaam op Skype
      - naam van bewoner
      - je telefoonnummer
  2) Het skypeteam zal jullie op de hoogte houden wanneer het skypemoment kan              plaatsvinden (enkel van maandag tot vrijdag, tussen 10u en 16u).

Oplaadpunt budgetmeter

 • Het oplaadpunt voor budgetmeters in WZC De Mey is momenteel bereikbaar.

Gemeentediensten

GEMEENTEHUIS:

Steeds open op afspraak!

Dienst bevolking: bevolking@wachtebeke.be of 09/345 01 35

Technische dienst: omgeving@wachtebeke.be of 09/337 77 26

Vraag administratieve documenten online aan via ons digitaal loket op https://wachtebeke.egovflow.be/

De zitdagen van Woonwijzer Meetjesland gaan door op afspraak via de Woonwijzer adviseur. Je kan Woonwijzer adviseur Ludwig Mortier alle weekdagen tussen 9u en 16u bereiken via ludwig@woonwijzermeetjesland.be of via 0487 75 37 67.

OCMW:

Sociale dienst: enkel open op afspraak en voor dringende zaken.

Sociale dienst: isabelle.dewaele@wachtebeke.be of 09/342 62 96 of gratis op 0800/19185

De zitdag van Wijkwerk op maandagnamiddag is voorlopig afgelast

Alle 65-plussers kunnen een beroep doen op de ondersteuning van onze 'eerstelijnspsycholoog voor 65-plussers' - Lisa De Milde.  Dit aanbod wordt nu tijdelijk gratis aangeboden via een telefonisch gesprek of via beeldbellen.
Omwille van het coronavirus en de dwingende maatregelen, krijgen veel 65-plussers immers nog meer te kampen met gevoelens van eenzaamheid, onrust, angst en zelfs depressieve gevoelens. Ken jij iemand of heb je zelf nood aan een goed gesprek? Neem dan zeker contact op met Lisa De Milde op het nummer 0493/39 88 00 of via mail: elp.ouderen@elzscheldekracht.be

 

BIBLIOTHEEK:
Vanaf woensdag 4 november 2020 schakelt de Bibliotheek over naar een afsprakensysteem voor bibbezoeken. Maak hier een afspraak.

Door de strengere coronamaatregelen zijn momenteel maximaal 5 bezoekers gelijktijdig in de bibliotheek toegelaten. Leners kunnen nog steeds zelf materialen komen uitkiezen maar om een lange wachtrij aan de ingang van de bibliotheek te vermijden, schakelen we over naar dit afsprakensysteem.
Vóór je bibbezoek moet je dus eerst een afspraak vastleggen.
Zo willen we een bibliotheekbezoek voor iedereen aangenaam en vooral veilig houden.

De bibliotheek blijft open op de normale openingsuren.

De coronamaatregelen en veiligheidsvoorschriften blijven gelden. Lees deze vóór uw bezoek aan de bibliotheek: https://wachtebeke.bibliotheek.be/nieuws/bezoek-aan-de-bibliotheek.

Naar de pagina van de Bibliotheek.

 

CULTUUR:

Vanaf 28/10/2020 middernacht is het cultuurhuis, inclusief buurthuis Zwarte ruiter en kerk Overslag, opnieuw gesloten voor publiek.

Alle optredens en tentoonstellingen die komende tijd gepland waren kunnen daarom helaas niet doorgaan. 
Voor de optredens zoeken wij een latere datum, dus hou je tickets zeker bij.

Er kunnen voorlopig dus ook geen reservaties van lokalen doorgaan.

Wie nog een lokaal of gebouw gereserveerd heeft in deze periode vragen wij dit in ons online systeem te annuleren, dan kan de kost u terugbetaald worden.

Alle huidige regels vindt u terug op de corona-website van de federale overheid.

 

BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG: 

De richtlijnen van Agentschap Opgroeien (voorheen Kind & Gezin) zijn nog steeds van toepassing:

De centrale locatie 'Het Meykevertje' in de Godshuisstraat 11, is open tijdens de gebruikelijke openingsuren. Daarnaast wordt ook het aangrenzend polyvalent jeugdlokaal in de Godshuisstraat 11B gebruikt voor opvang van kinderen vanaf het derde leerjaar.

Verwittig de opvang steeds op het nummer  09 346 54 22

 1. Bij vermoeden van Covid-19 besmetting (door arts)
 2. Bij bevestigde Covid -19 besmetting